Az idegenek köztünk élnek

Kérjenek bocsánatot a szervezők! - háborodott fel az indiai küldöttség vezetősége. Történt, hogy az ünnepélyes megnyitón egy kék nadrágos, piros blúzos indiai, ismeretlen nő önkényesen csatlakozott a stadionba bevonuló indiai honfitársaihoz. Mi a probléma?

Az ázsiai országküldöttsége meglehetősen indulatosan vette tudomásul, hogy csapatuk bár tíz másodpercig szerepelt a képernyőn, de elvonta róluk a figyelmet az ismeretlen civil: semmilyen közünk nem volt a nőhöz, nem viselte a küldöttség hivatalos formaruháját, nem rendelkezett azonosító kártyával sem - dohogott az Indiai Olimpiai Bizottság alelnöke, Tarlochan Singh.

Az ismeretlen betolakodó egyébként indiai származású diáklány, Londonban posztgraduális képzésen vesz részt, de mint önkéntes besegített a hivatalos megnyitó előkészítő munkálataiban. A megnyitó ünnepség idején több, mint tízezer önkéntes segédkezett.

"Nem történt semmilyen szabályszegés, a hölgy semmilyen veszélyt nem jelentett, résztvevője volt a programnak, annyi történt, hogy egy kicsit jobban beleélte magát az eseményekbe" - magyarázta Sebastian Cole, a szervezőbizottság vezetője.

Annyi biztos: meglehetősen mém-gyanús az eset.

 

Hozzászólások

A bejegyzés trackback címe:

https://2012don.blog.hu/api/trackback/id/tr74687043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leonard Zelig 2012.07.30. 19:44:27

magyarázta Sebastian Cole, a szervező bizottság vezetője.

Szakértői blog, wazze.

bioLarzen 2012.07.30. 21:53:08

@Leonard Zelig: OK, becsúszott plusz egy l, nem kell rögtön vért követelni - bár tényleg kínos...

bio

bioLarzen 2012.07.30. 21:57:46

Ami viszont valóban vérlázító, az Deák Horváth Péter. Amit az imént, a 200 pillangó elődöntőjében művelt, az nagyjából hozta az mtv színvonalát... Egyszerűen köze nem volt a versenyhez... "Cseh nagyon jól tartja magát!!!" - Laci épp szakadt le a 6-7. helyre. "És meglesz Biczónak a 3. hely!" - A tévében is látszott, hogy messze van tőle.

Úgy egészében is nagyon alacsony a közvetítők teljesítménye - szegény Faragó látványosan nem tud mit kezdeni a dzsúdóval, fogalma sincs, mi történik, miért jár a pont, miért nem - de érződik, hogy legalább készülni próbált, csak épp fingja nincs erről a sportágról (miért is lenne, tán sosem közvetített korábban...), így nyilván esélytelen, csak a rutinja menti meg.

Horváth Mariann legalább ért a víváshoz...

bio

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2012.07.31. 00:48:27

@bioLarzen: Faragó az athéni olimpia óta rendszeresen közvetít cselgáncsot, ami ki is világlott londoni teljesítményében is. A különféle technikákat felismerte. A bírók fejével nem tud gondolkodni, vagyunk így néhányan.

lackó 2012.07.31. 09:29:26

bio: de azért Horváth Mariann közvetítésében is tudnál hibát találni, ha akarnál, igaz?

bioLarzen 2012.07.31. 10:47:04

@Dave985: Szia,
hát, nekem nagyon, de nagyon nem úgy tűnt, hogy felismeri a felismerendőket. Faragóval egyébként semmi bajom nincs riporterként, az NFL-közvetítéseit pölö nagyon szeretem. De a dzsúdónál rendszeresen csak a lassításoknál tudja beazonosítani a technikákat, csak a pontok kiosztása után mondja el, mi is történt, stb... tipikus jelei, hogy reflektál, nem kommentál. Mondom, nekem nagyon úgy tűnik, hogy becsületesen felkészült, de nincs otthon a sportágban annyira, mint kéne - ami nem az ő hibája, gondolom, a Sport csatornáknál nem sok dzsúdó van...

bio

bioLarzen 2012.07.31. 13:10:06

@Dave985: No, ebben a pillanatban megy az m1-en Csoknyai meccse, Faragó kommentálásában. Az indonéznek véletlenül beírnak az inzerten egy pontot. Faragó közli a tényt, semmi más megjegyzés a ponttalm kapcsolatban. Fél perc múlve törlik a nem létező pontot, Faragó: "közben törlik az indonéz pontját... nem is értettem, miért kapta..."

No, ebből pölö egyértelműen látszott, hogy nem biztos a tudásában. Ha tényleg otthon lenne a cselgáncsban, azonnal látta volna, hogy nem volt pont - ahogy pölö az amerikai fociban is kis szokta szúrni az apróságokat is - mert ahhoz ért.

De, mondom, nem Faragó ellen beszélek, ő megteszi, amit meg tud. Egy kevésbé rutinos kommentátorral valószínűleg katasztrófa lenne. Az m1 a hunyó, hogy nem képes legalább a magyar szempontból lényegesebb sportágakhoz szakértő kommentátort szerezni.

bio