Jó helyen a magyarok az éremtáblázaton

Bár vízilabda és kézilabda válogatottunk felemásan szerepel, s vívóink is elfogytak, cselgáncsosaink sem nyernek már sok érmet – hogy csak a legismertebb sportokat említsem - mégis van okunk büszkének lenni olimpikonjainkra.

London-2012-érmek.jpg

Az éremtáblázaton sokáig az első ötben is bent voltunk, s most a legtöbb számban magukat képviselni tudó nemzetek között vagyunk a 13. helyen, ami egész előkelőnek mondható a közép-európai térségben.

A táblán az első persze Kína 18 aranyával, 10 ezüstjével és négy bronzával. Őt követi az Amerikai Egyesült Államok, akiknek összesen 31 érmük van, majd a harmadik a Koreai Köztársaság, amely ország 13 éremmel rendelkezik.

Ezután következik csak az első európai állam, Franciaország „személyében”, akiket az Egyesült Királyság követ.
Észak-Korea sem hiányozhat az első tízből, hiszen – Kínához hasonlóan – ők is „állami megrendelésre” viszik haza érmeiket, s ki tudja, mit kapnak otthon, ha nem felelnek meg az elvárásoknak.
Az ázsiaiak után Németország a hetedik helyen, Olaszország a nyolcadikak, az oroszok a kilencedikek, majd Kazahsztán, Dél-Afrika és Japán után az említett 13. helyen vívnak, úsznak, cselgáncsoznak a mieink, akik révén rendesen felkapaszkodhattunk erre az előkelő helyre.

Szomszédaink is egész jó helyen állnak, ha utánunk is, de a környékünkön megtalálhatók: Ukrajna közvetlenül mögöttünk, a 14. helyen, Románia a 16., illetve Szlovénia a 20. helyen.
Kivétel talán Szlovákia, aki a 39. helyen csücsül a három darab bronzérmével, valamint Szerbia, akinek csak egy harmadik helyezése van.
Ausztriai és horvát sportoló azonban még nem volt dobogós helyen. 

Ám szomszédaink, így inkább Szerbia, Horvátország azokban a sportokban teljesítenek egy fokkal jobban, amelyekben mi még kicsit vergődünk, de tény, hogy összesítve jobban állunk a környező államoknál.

Meg kell becsülnünk tehát sportolóinkat, akik – talán egyedül – jó hírünket viszik a világba. S jó lesz most már tényleg az említett sportokat pártfogolni, hiszen agyonpénzelés nélkül, tisztán és szerényen, de mégis gyümölcsöznek ezek a sportágaink.

És most nagy figyelemmel kísérhetjük vízipólósaink, valamint kézilabda válogatottunk csekély vergődéseit, amelyek során reméljük, önfeledten örülhetünk még ezeknek a sportágaknak is.

kép: Európai hírek

Hozzászólások

A bejegyzés trackback címe:

https://2012don.blog.hu/api/trackback/id/tr504692895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.08.03. 09:00:42

gratulálok én is mindenkinek, aki egyáltalán kijutott az olimpiára, aki meg érmet is hoz, annak pláne!! :)

multi84 2012.08.03. 09:21:04

Hát ez attól függ hogyan számítjuk a táblázatot.
Például kínával szemben mindig felhozzák hogy csak az arany számít és ez fúj de rossz meg minden de az éremtáblázatot viszont az aranyhoz mérik nálunk is, furcsa kettősség ez. Azt mondjuk hogy az ezüst bronz is szép eredmény de az éremtáblázatban nagyon alul van értékelve.

Egy példa: nekünk van 5 érmünk(2 arany 1 ezüst 2 bronz) Ausztráliának meg 11 és mégis előttük vagyunk. (1 arany 7 ezüst 3 bronz). Szóval az 1 db. aranyérmünk kiüt 6 ezüstöt meg 1 bronz érmet, azért ez elég nagy differencia ahhoz képest hogy az ezüst is meg a bronz is szép teljesítmény.

multi84 2012.08.03. 09:24:53

Vagy Dél Afrika vs Japán

10. Dél-Afrika:3/0/0
12. Japán:2/6/11

6 ezüst 11 bronz nem ér semmit az 1 db aranyhoz képest!!!

Most akkor melyik nemzet sportolói eredményesebbek. 3 érem vs. 19 érem

csavarhuzo77 · http://csavarhuzo.blog.hu 2012.08.03. 10:43:07

@multi84: valahogy ki kellett ezt a táblázatot találni és így találták ki. szerintem is értékesebb, hiszen egy érem színe olyan apró dolgokon múlhat, hogy az elképesztő. sajnos ez van.