Taekwondo- első nap- rögtön páston Peking egyik bajnoka

tkd.jpg

A mai napon, magyar idő szerint 10-kor, megkezdődnek a taekwondo versenyek.
A taekwondo vezetői állítják, hogy a kvalifikációs rendszernek köszönhetően, a legjobb versenyzők vannak jelen az olimpián, annak ellenére, hogy számos világbajnok és világelső hiányzik. Ez a már korábban említett súlycsoport összevonások miatt lehet.

Jean Marie Ajer, a nemzetközi szövetség főtitkára elmondta:
„Néha vannak szövetségek, melyeknek dönteniük kellett, mert abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy több versenyzőjük is kvótát szerzett ugyanabban a súlycsoportban.”

Ilyen és ehhez hasonló „botrányok”-tól volt hangos a nemzetközi szövetség az elmúlt időszakban, de minden szövetség meghozta maga döntését és így alakult ki a jelenlegi mezőny.

Ma két súlycsoportban osztanak érmeket: a hölgyeknél a -49 kg-ban, míg a férfiaknál a -58 kg-ban.

A nőknél rögtön az első mérkőzésen pástra lép Peking olimpiai bajnoka, a kínai Wu Jingyu wu.jpg, aki a tavalyi év világbajnoka. Összesen 3 VB címe és két Ázsia bajnok címe is van. Mellette, még három versenyző van, aki nagy valószínűséggel ott lesz az érmekét folyó harcban: a tajvani Yang Shu- Chun, aki jelenleg vezeti a világranglistát, a spanyol Yague Enrique Brigitte, aki negyedik és még a világranglistán harmadik horvát Lucija Zaninovic is odaérhet.

A férfiaknál a jelenlegi világranglista vezető, aki kétszeres világbajnok és háromszoros Európa bajnok, a spanyol Joel Gonzales Bonilla esp.jpg lehet az egyik nagy esélyes, de beleszólhat még a versenybe a dominikai Mercedes Yulis Gabriel, aki negyedik a ranglistán és Peking ezüstérmese.A koreai Lee Daehoon is ott lehet a végjátékban, illetve a Kínai Taipei képviseletében az ötödik helyen álló Wei Chen- Yang is. Ezzel folytathatja a kínai- taipei „hagyományokat”, miszerint minden olimpián nyernek valamilyen színű érmet, ebben a súlycsoportban.    

Hogy beigazolódik a papírforma, vagy meglepésemberek állnak majd a dobogón, az ma este/ éjjel kiderül!
Kezdődjék a küzdelem!

Hozzászólások

A bejegyzés trackback címe:

https://2012don.blog.hu/api/trackback/id/tr844701219