Taekwondo- nagy küzdelmek helyszíne London

Túl az első versenynapon, ahol színvonalas csatákat láthattunk és ahol a papírforma érvényesült mind a nőknél, mind a férfiaknál.

tkd49.jpg

Női -49 kg-ban az előzetes várakozásknak megfelelően, a kínai Wu Jingyu szerezte meg a bajnoki címet, ezzel megvédve pekingi elsőségét. A döntőben a spanyol Brigitte Enrique Yague- val találkozott, akit viszonylag könnyen. 8-1-re győzött le. A kínai az összes meccsét nagy arányban nyerte, így viszonylag "könnyedén" jutott a döntőbe, míg a spanyol lány az elődöntőben vívott szoros meccset.
A bronzérmeket a Kínai- Taipei -i Chanatip Sonkham és a horvát Lucija Zaninovic szerezte meg.

tkd58.jpg

A férfiaknál a jelenlegi világelső spanyol Joel Gonzales Bonilla vívta a döntőt a koreai Lee Daehoon-nal. Egyikőjüknek sem volt teljesen sima az útja a döntőig. A spanyol az első mérkőzésén a svéd Uno Sanlival találkozott, akivel szoros mérkőzést vívott és csak az utolsó másodpercben bevitt találattal jutott túl rajta. A koreai pedig szinte az összes meccsét egy pontos különbséggel vívva jutott a fináléba.

Jó meccsekkel mutatkozott be Londonban a taekwondo! Minden szépségét és kevésbé látványos részét megismerhette a közönség, de véleményem szerint jól szórakozott tegnap az Excel aréna közönsége.

A mai napon a nők -57 kg-os, míg a férfiak -68 kg-os csoportja következik.

tseng.jpg

A nőknél szerepel Zseng Li- Chang, aki a világelső, több érme van VB-ről és Ázsia bajnokságokról és ő volt az, aki elsőként kvalifikálta magát a játékokra. Nagy ellenfele lehet a kínai Hou Yuzhuo, aki 2x világbajnok és jelenleg második a ranglistán. Ebben a súlycsoportban indul még az amerikai Diana Lopez (akinek bátyja, Steven Lopez is szerepelni fog majd), aki Pekingben bronzérmet szerzett és a hazaiak reménysége Jade Jones (mellesleg őt a májusi EB-n Kotsis Edina nagy fölénnyel vert meg az elődöntőben).

tazegul.jpg

A férfiaknál nehéz jóslásokba bocsátkozni, mert sűrű a mezőny és papíron sokan odaérhetnek érem közelbe. Elsőként a török Servet Tazegul-t említeném, aki jelenleg vezeti a világranglistát, világbajnok, 4x-es Európa bajnok és Pekingből egy bronzérme van. Itt lesz viszont az iráni Motamed Mohammad Bagheri, aki szintén világ és ázsia bajnok és folyamatosan váltogatják egymást Tazegul-el a ranglista első helyén.
Meg kell említeni az afgán Nikapi Rohmellah-t, aki Pekingben megszerezte országa első érmét, egy bronzot és jelenleg hatodik a világranglistán. Martin Stemper, a hazaiak versenyzője is odaérhet a végjátékra, a hazai közönség maximális támogatása mellett.

Ma is buzdítok mindenkit, hogy kövesse az eseményeket, mert nagyon jó mérkőzésekre van kilátás. 

Hozzászólások

A bejegyzés trackback címe:

https://2012don.blog.hu/api/trackback/id/tr774703207